Endret: 9 jul 2019     Opprettet: 8 jul 2019

11 tips til en god sommer i Tøyenhagen

Gode råd fra Obos.

Obos har laget en liste over saker som beboerne må huske på i sommer. Den bringer vi videre her: 

Skru av vannet
Skru igjen stoppekranen når du reiser bort. I de aller fleste leilighetene våre er stoppekranen bak en liten luke i veggen i gangen. Vannskader er den vanligste skaden i norske hjem. Hver eneste dag i fjor ble det registrert mer enn 180 vannskader i norske boliger, viser tall fra vannskadestatistikken til Finans Norge.

Grilling
Brannvernforeningen oppfordrer til aldri å bruke kullgrill på balkong i borettslag og sameier – på grunn av stor fare for brannspredning. Elektrisk grill og gassgrill er tryggere alternativer fordi man i større grad kan kontrollere varmen. Uansett bør en varm grill alltid holdes under oppsikt. Sørg for at grillen står stødig og i god avstand fra brennbart materiale. Og pass på at røyk fra grillen ikke sjenerer naboer.
Ellers er det bare å la fellesgrillene i bakgården få kjørt seg i sommer.

Sosiale sammenkomster
Det er ekstra hyggelig å være sosial på sommeren. Husk å ta hensyn til naboer dersom du har fest eller andre sosiale sammenkomster. Følg husordensreglene! Det skal være ro i bakgården mellom 20.00 - 07.00 og ro i leilighetene mellom 23.00-07.00.

Leie ut egen leilighet
Frister det med ekstra inntekter ved å leie ut egen leilighet via for eksempel AirBnB i sommer? Da setter styret pris på å bli informert. 

Hjelp naboen
Kanskje trenger naboen hjelp til å passe undulaten mens han er på ferie, vanne blomster eller ta inn avisen. Med appen Nabohjelp fra OBOS kan du både gi og få hjelp.

Innbrudd
Tyver er gjerne på jobb når du er på ferie. Faren for innbrudd er større i ferietider. Meld fra til styret eller politiet om unormal adferd og aktivitet eller ukjente besøkende.

Alarm
Dersom du har egen alarm i leiligheten bør du ta en ekstra sjekk for å sørge for at alt virker som det skal før du reiser bort.

Brann
Vi har som kjent brannvarslingsanlegg med direkteoppkobling til brannvesenet. Dersom dere i tillegg har brannvarslere i leilighetene, må dere sjekke regelmessig at disse virker. Dra gjerne ut stikkontakter også.

Forsikring
Dersom uhell skulle oppstå må du vite hvor du skal melde skade. Gjør deg kjent med dette før ferien starter.

Pass på hva du har med i bagasjen etter ferien
Veggedyrene finnes gjerne på steder med stort gjennomtrekk av folk, for eksempel hoteller og campinghytter, så har du vært på reise er det grunn til å være ekstra oppmerksom. Har du mistanke om veggedyr i bagasjen er det viktig å unngå å ta de med hjem. Her kan du lese hva du må gjøre med bagasjen din.

Kontaktperson i styret i sommer
Har du behov for å komme i kontakt med styret i løpet av sommeren, kan Jøran kontaktes på 41220440. I uke 28 og 29 (8. - 21. juli) er det Anne-Catherin (47 82 62 70) som har kontrollen. På grunn av ferien, kan det ta litt lenger tid enn vanlig før styret svarer på e-post og henvendelser på facebooksidene våre.

God sommer!