Endret: 4 feb 2019     Opprettet: 30 jan 2019

Slik stopper du veggedyra fra å komme inn i din leilighet

Ved å gjøre denne lille jobben, kan du spare deg for masse ergrelse.

Vi har tidligere delt en rekke råd om hvordan man unngår å dra med seg veggedyr inn i leiligheten. Men selv om du tar alle forhåndsregler, kan du få veggedyr - fordi dyrene sprer seg mellom leiligheter.

I en av oppgangene våre har et veggedyr-utbrudd i en leilighet spredd seg til seks naboer. Å bli kvitt krypene er ingen enkel sak. Skadedyrfirmaet Rentokil har utført flere saneringer, men dyrene har en tendens til å rømme inn i veggene for så å dukke opp igjen i samme leilighet eller hos naboer.

Rentokil har derfor et klart råd til alle i borettslaget som vil sikre seg mot veggedyr: GJØR EN TETTEJOBB!

Gå over lister med akryl eller silikon, tett alle åpninger og sprekker. Da kommer ikke veggedyrene så lett inn i din leilighet. Det hindrer ikke bare veggedyr, men også andre små gjester vi helst vil skal holde seg unna - for eksempel skjeggkre.

Er man litt handy, kan man gjøre tettejobben selv. Er man ikke handy, må man få noen til å utføre tettingen.

Rentokil har en tetteavdeling som kan gjøre jobben for deg. Prisen avhenger av størrelse på leiligheten, en leilighet på rundt 50 kvadrat vil koste mellom 1500 - 3000 kroner. Utgiftene til tetting må dekkes av beboer.

Dersom du ønsker at Rentokil skal tette hos deg, kan du sende en e-post til styrelista@toyenhagen.no slik at vi kan sende en felles bestilling fra borettslaget.

Så minner vi om at ifølge vedtektene våre (5.1.5) er andelseier forpliktet til å melde fra skriftlig med en gang skadedyr oppdages.

Vi minner også om at borettslaget har forsikring som dekker sanering av veggedyr i leiligheter hos oss.